Livets mening


“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.” (John Lennon)

Goda nyheter gillar vi!!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/ljus-kur-i-busskur

Språk är aldrig statiskt

Hmmmm..... jag noterar att det inte heter klackskor längre, utan det svengelska klackar. Åtminstone i skrift.
Det heter inte "Var bor du? heller, utan "vart bor du". 
Uttrycken "ta vara på" och "ta tillvara" har slagits samman och blivit "ta tillvara på".
"Han satte sig i hans bil" betyder numera "han satte sig i sin bil".
"Sin egen" har trängts ut av "sin egna". 
Mumma för en språkpolis men det tjänar inget till. Det är bara så det är.

:-)

 

Heja Ricky!

 

Några bilder

Var och plockade lärk-kottar till julpyssel idag. Vi var där förra året, Castro! Ska bli en slags krans till dörren, kanske. Vackert gult av barr på backen under.
 
Julen står för dörren - i vår lägenhet. Lördag it is!! Lille mannen är i full gång.
Och så fort en sats är utbakad, står jag där och rör i skålen....t
...till nästa
 
 

Nostalgi :-)

 
Det kanske kan verka knasigt, men jag njuter av nostalgin att gå förbi här nästan varje dag. Skulle nog ha uppskattat det lika mycket även om jag inte hade bott där de där magiska åren när jag var liten, men då på ett annat sätt. Det är så vackert, så härligt backigt och krokigt, och så de stora träden...

Glädjande prylar

 
Gillar dessa skarpt. Finns på Lagerhaus, men liknande säkert på fler ställen. Inte dyrt heller - 19 kr för blyertspennorna, 39 för bläckpennorna. Bonus - dekorera dem själv! 
 
Apropå blyerts: det är en total myt att de innehåller bly och är farliga att tugga på. Stiftet är av grafit; kol, helt enkelt. :-)

Lyckan är en video med två gamla gubbar som pussas

 

Dagens Jonas Helgesson 6 nov


Älskar detta.

 

Dagens Jonas Helgesson 5 nov


Kastrullkakor

Som ni vet så är jag en stor vän av nya sätt att göra saker på. Jag kan liksom inte låta bli att testa.... visst, jag inser att i vissa fall har det vedertagna sättet prövats ut så länge att det verkligen är det bästa, men ofta går saker bara i arv utan att ifrågasättas, så... det finns utrymme för förbättringar här och där! Mest är det dock glädjen över det skapande, levande i att komma fram till något själv.
 
Jag gillar kakor, både att göra och att äta, men det där med att värma upp hela ugnen tar emot. Alltså gör jag numera nästan uteslutande kakor i kastrull på spisen. Lägsta temperatur. En skvätt olja i botten, i med smeten och locket på. Sen glömmer jag det... en stund senare kommer jag på att jag har kaka på gång, gott! Om ytan har stelnat är det klart. Jag äter ofta direkt ur kastrullen, med en rejäl omgång bär på. Skall det bli till flera stjälper jag upp den på en tallrik.
 
Ett vanligt recept hos mig - tja, recept är väl att ta i, jag gör inte den termen rättvisa! - det jag ofta har i rör sig i häraden av nötter eller mandel som mixas med en banan och ett ägg. Matigt och gott, perfekt till kaffe eller te. En skvätt olja i smeten är bra. Socker och bakpulver lämnar jag därhän. Vätska i ger saftig kaka! 
En annan vanlig variant här går ut på ägg, kokosmjöl, vätska och smaksättning, gärna citron, vanilj eller choklad. Lägg på frusna bär strax innan kakan är klar och på med locket igen.  Smakar tårta...  :-)
Inga bilder just nu men det kanske kommer. 

Dagens Jonas Helgesson 4 nov


Dagens Jonas Helgesson 3 nov


Dagens Jonas Helgesson 2 nov


Dagens Jonas Helgesson 1 nov


RSS 2.0