Kastrullkakor

Som ni vet så är jag en stor vän av nya sätt att göra saker på. Jag kan liksom inte låta bli att testa.... visst, jag inser att i vissa fall har det vedertagna sättet prövats ut så länge att det verkligen är det bästa, men ofta går saker bara i arv utan att ifrågasättas, så... det finns utrymme för förbättringar här och där! Mest är det dock glädjen över det skapande, levande i att komma fram till något själv.
 
Jag gillar kakor, både att göra och att äta, men det där med att värma upp hela ugnen tar emot. Alltså gör jag numera nästan uteslutande kakor i kastrull på spisen. Lägsta temperatur. En skvätt olja i botten, i med smeten och locket på. Sen glömmer jag det... en stund senare kommer jag på att jag har kaka på gång, gott! Om ytan har stelnat är det klart. Jag äter ofta direkt ur kastrullen, med en rejäl omgång bär på. Skall det bli till flera stjälper jag upp den på en tallrik.
 
Ett vanligt recept hos mig - tja, recept är väl att ta i, jag gör inte den termen rättvisa! - det jag ofta har i rör sig i häraden av nötter eller mandel som mixas med en banan och ett ägg. Matigt och gott, perfekt till kaffe eller te. En skvätt olja i smeten är bra. Socker och bakpulver lämnar jag därhän. Vätska i ger saftig kaka! 
En annan vanlig variant här går ut på ägg, kokosmjöl, vätska och smaksättning, gärna citron, vanilj eller choklad. Lägg på frusna bär strax innan kakan är klar och på med locket igen.  Smakar tårta...  :-)
Inga bilder just nu men det kanske kommer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0