På banan igen! Eller?

Varje ögonblick är så NU, att jag ju aldrig egentligen kan göra ett påstående om något varaktigt. Men nu, i det nu när den här raden skrivs, är jag på bloggbanan igen, tack vare min vän Anders som har en fantastisk förmåga att inspirera mig! 
Fascinerande, hur många tankar som kan storma genom ett huvud samtidigt. Eller snarare genom ett medvetande, för vad har jag för bevis för att det sker inom min skalle? Hjärnan tar säkert emot en massa mätbara impulser som kan betecknas som tankar, men större delen av det som en tanke "är" har kontakt med mitt medvetande, som i sig är något betydligt mer omfattande än hjärnan - känner jag.
Min avsikt när jag satte mig för att blogga nu, var att byta inriktning på bloggandet - helst skapa en helt ny, men det blev för meckigt idag. 
Som ni som känner mig vet, hoppar jag från ämne till ämne fort, för varje associationskedja i mitt huvud utvecklas i hög hastighet och förgrenas vilt... vilket kan göra det svårt att hänga med, har jag förstått. 
Antagligen kommer jag ibland att redigera text här för att underlätta för eventuella läsare, men lika ofta kanske jag låter det flöda bara för att det är härligt. Jag skriver ju för min egen skull. Och då kommer jag plötsligt tillbaka till det jag från början tänkt skriva om - gillar dessa loopar! - nämligen det intressanta faktum att Alla Alltid bara pratar om Sig Själva. 
Vad tänker du när du läser det? Håller du med? Ska vi starta en FB-grupp mot egoism kanske..... nej. Visst är man ofta sitt eget favoritämne i en diskussion, men jag tänker på det faktum att varje varelse på vår planet har valt att ta formen av ett individuellt medvetande, på lek, och så har vi alla de andra som medspelare. Eller motspelare, beroende på hur man ser det. Vi upplever allt genom våra ögon, vår erfarenhet, vårt åsiktsfilter, vilket borgar för att allt vi säger, tycker och gör handlar om oss - det finns ingen faktisk objektivitet, även om det är ett kul begrepp. 
Allt vi möter omkring oss speglar något i oss. 
Leker man lite med den tanken kan man uppleva ganska många spännande saker.
 
 
 

RSS 2.0