Insikt

Insikt är något som man kan få på så många sätt... och den kan ha så olika karaktär. Jag kan glimtvis få djupa, filosofiska insikter som jag önskar vara kvar i, men de har en tendens att glida undan, som en bris bara. Det kan vara stunder när man hör eller läser ett klokt ord och verkligen känner innebörden av det, så att det blir mer än bara ett intellektuellt igenkännande av klokskap.

Idag satt jag och skrev när jag liksom kände orden komma:
Om du jämför dig med andra för att bedöma ditt värde, blir slutsatsen aldrig riktig.
Inget nytt, intellektuellt, men nu kände jag verkligen hur konstlad en sådan jämförelse är - om än aldrig så vanlig och förståelig.

Vidare: Hur skulle mitt liv här på jorden kännas, om jag i varje ögonblick kände mig VÄRDIG?
...ooh! Häftigt, skulle det vara.

Naturlyrik

Sista bilderna med gamla telefonen....   först ut, vackra blad av många olika färger och former
Så en bild från min älskade skog...
Och så underbara Glan.
Får se, hur bilderna blir med nya! Den verkar förstärka färgerna bortom det verkligas gräns...hm. Rapport kommer!

Gäss och himlar

Stod på fältet utanför Ica igårkväll och såg plog efter plog med gäss dra över himlen, smälta samman, delas upp igen, dra vidare.... säkert 300 fåglar på 10 minuter. Häftigt och vackert! Några få fastnade på bild.
Fotograferar himlen ideligen nu - så många vackra molntyper i fantastiska kombinationer, och en underbar värld att drömma sig bort i.
 
 
 
 
 

Mantrasång

 
"Om Namo Bhagavate Vasudevaya" sjunger hon. Det är sanskrit, som de flesta mantran.
Det finns många mantran att sjunga, men de går i princip ut på att erkänna en kärleksfull kraft i universum och att uttrycka en längtan efter förening med den kraften. Jag tycker framför allt att det är meditativt och skönt att lyssna, sjunga med och kanske spela själv, när andan faller på.
Det är bra musik att ha på när man lagar mat och liknande... det flyter på så fint då   :-)
 
 
 
 
 

Kinky ;-)

 

Naturen som designer

Limegröna blad med vinröda kanter. Läckert!
Randig Sammetsros, dvs Tagetes, "Mr Majestic"
En Telekia, troligen Ålandsrot, med gräs. Snyggt!
 

Göta kanal

 
Glass i Söderköping är Sommar! På vägen hem finns det många tillfällen att beundra Göta Kanal... det är fortfarande kul att titta på slussning och vinka till dem som åker båt... men jag har inte heller för avsikt att  någonsin bli vuxen!
 
Rullbron i Björnavad
Vidare mot Göteborg
 
 

Babben

 

Boktipset

 
A ninna ninna ni nanna....  har du inte läst "Vinden är min mor" av Bear Heart och Molly Larkin, så har du lite spännande läsning som väntar. Förutsatt att du är intresserad av en indiansk medicinmans syn på tillvaron, alltså.
Förutom att innehållet är intressant så är det berättat på ett kärnfullt, torrt humoristiskt och äkta kärleksfullt sätt, som stämmer helt överens med budskapet. Jag läste denna bok för många år sedan men ofta tar fram den, öppnar och läser ett par rader eller sidor för inspiration.

Enkelspårigt tänk?

 

Klipporna vid Glan

Notera hjärtat på bild nr 2  :-))

Överraskning...

Ok, så man är på restaurang med sin kille, och så kommer det fram en snygg tjej och tömmer sitt glas över huvudet på honom, och så ordningsvakter och grejer... låter det som en lyckad kväll?  Inte inledningsvis, men den som lever får se.
 

RSS 2.0