Det blommar :-)

Självsådda stockrosor.... och en underbar äng med rödklöver, rölleka, johannesört, ängsröe, smällglim, malva, gulmåra och säkert lika många sorter till.

Timjan och lavendel

 

YMCA!!

 

Mums! Vacker promenad med bonus :-)


En förstulen tår...

Det här är bland det vackraste jag har hört. Arian är vacker, rent melodiskt, men det är hans sätt att använda rösten, med mjukhet, precision och absolut inlevelse som går rakt in i mitt hjärta.
 

Una furtiva lagrima – L’elisir d’amore

 
One furtive tear
In her eyes welled up…
These festive young people
She seemed to envy…
What more could I want?
She loves me, I see it.
One single instant the palpitations
Of her beautiful heart I sensed!...
With her confused sighing
Almost equaling my sighs!...
Heavens, one can die;
I can’t ask for more.
 
Here she is…Oh! She increases
The beauty of newborn love!
To be indifferent
One should be this way until she comes
To explain herself.

Tid för rosor

Det blommar i det som var min trädgård.
Den här rosen, Rhapsody in blue, fick mycket uppmärksamhet när den kom för tolv år sedan på grund av färgen. Ingen ros har varit så nära blått förut. Den är för närvarande mitt favorit-foto-objekt, och ovanligt nog är färgåtergivningen faktiskt riktigt bra!!
Blomningen har pågått ett tag, så nu skjuter den nya skott samtidigt som den blommar. De nya skotten har en limegrön nyans på bladen som lyfter fram den unika färgen.
Det finns många fler underbara, om än inte lika spektakulära, rosor. Som bourbonrosen Great Western som bara flödar av blommor som doftar fantastiskt:
Den här lilla vännen är knappt en tvärhand hög men jag kryper gärna på knä för att uppleva den doften! Den är som... en roman av Marcel Proust? Ingen madame, som så många rosor, utan en Orphéline de juillet.
Den här herren heter Jacques Cartier och verkar trivas med den söta harklövern.
Som duniga kanintassar! På en torr mark nära dig.
Här en kinesisk vildros, Rosa Moyesii Geranium:
Nästa ros heter Aïcha och doftar starkt av Earl Grey och aprikoser  :-))
Den är kraftigt gul när den slår ut men bleks fort i solen till gräddvitt.
Knoppar kan vara vackra...
....och lukta gott. Den här är en av många sorter med doftglandler på knopparna. Det doftar kåda, kryddor, parfym, tallbarr... en fyllig arom som kompletterar blommans lättare doft på ett fantastiskt sätt.
Är du inte bevandrad i rosornas värld kanske du inte känner till Rosa Gallica Mundi, även kallad Versicolor eller polkagrisrosen? Den får avrunda inlägget för idag. 
 
 
 

Ostadigt

Sol och bad och picknick!
Strax efter kommer ovädret in
 
Åskan mullrar, mörkret sänker sig snabbt, vinden friskar i . Dags att dra sig...
 

Amen

 

Att göra ett högre val

 
Hur ofta handlar vi utifrån hur någon annan har betett sig mot oss?
Det är ju så vi har lärt oss att göra. En ständig växelverkan som kan vara positiv eller negativ till sin natur, men alltid ett spel som vi bygger upp.
Det är ovant, men mycket häftigare, att lyssna inåt och utgå från vem man innerst inne är, eller vill vara, när man möter en annan människa (eller djur, för den delen! Vi projicerar ju en massa mänskliga egenskaper på våra husdjur). Nästan alltid är det din bild av mig och min bild av dig som träffas.
När vi båda möts med utgångspunkt i oss själva är det äntligen VI som träffas - och då kan det hända häftiga grejer! Så levande som man känner sig då.... ....det är ju det man hela tiden längtar efter.
 

Vardagsfråga


Vackra vippor - gräs galore!

Det finns så mycket vackert i naturen som är ganska diskret av sig, så idag blir det gräsens tur. Jag kan få namn på gräs men jag kan uppskatta dem ändå :-)
Havre till vänster, korn till höger
Timotej. Ingen favorit hos allergiker så här års, men stilren i formen! 
Om jag höjer blicken från vägrenen så ser det ut så här åt norr och åt söder:
Vete framför ladan.
Det här var en kvav, varm och fuktig dag med lätt oväderskänsla...
 

Tips i vardagen

...är väldigt populärt på diverse produktförpackningar. Här Naturgodis - valnötter. Vilken tur att man får instruktioner så man vet hur man ska göra?

Inside the actors studio

Jag är ingen filmnörd, men det är väldigt givande att få höra skådespelare berätta om hur de jobbar, i lite mer än en kort intervju. Jag rekommenderar "Inside the actors studio" som ligger på YouTube, där kända skådespelare bjuds in till en scenskola för att prata. Mycket kul där! Filmklippen är borttagna för att de ska kunna lägga ut det, men då sitter man och surfar på dem parallellt och får en massa roliga filmtips :-))
Min favorit är Colin Firth, men det finns någon för alla där tror jag. Robin Williams är en skrattfest förstås.
 

Musikalisk poesi

Nu när jag dras allt djupare in i tangons värld igen så tar musiken större plats också. Tangomusik kan verkligen vara en inkörsport till så mycket tyngre grejer...! 
Det finns många stilar inom tangon och alla är de ganska komplexa och innehåller element från många andra typer av musik. Det är som en härlig mix av afrikanska rytmer, sydeuropeisk folkmusik och tidig jazz, med inslag av klassisk musik och lite zigenska takter. Därför, när man lyssnat in sig på tango, är alla dessa riktningar ganska lätta att lyssna på, jämfört med innan.
Det blir dock inte tango nu utan en rysk visa i tango-anda. Jag återkommer till denne unge man, jag vet... för att han för mig har det, musikaliskt  :-)
 

Välja sitt liv

Visst vore det fantastiskt om det gick att välja sin verklighet? 
Grejen är att det går. Vi gör det, hela tiden, fast vi vet inte om det - inte i hur stor utsträckning det sker, i alla fall. Inspirerad idag!
 

RSS 2.0