Goda kakor fria från gluten och mjölk

Framtagna i samarbete med min son. Satsen ger 10-15 kakor. Lätt att dubbla.
Deg:
1 ägg
½ dl neutral olja (raps, majs, solros...)
2-3 msk socker (beroende på hur sött du gillar)
2 dl rismjöl
Vaniljsmak i någon form
Dekoration:
Mörk choklad och kokos eller sylt
Blanda alla ingredienser till degen och rör tills den går ihop. Trilla kulor och lägg på plåt.
Syltkakor gör du genom att göra en liten grop i kulan och lägga i litet sylt.
Vill du ha chokladkakor plattar du till kulorna.
Grädda i 175 grader, 10-15 min beroende på storlek. De får inte mycket färg; kolla under om de blivit gyllene.
Bryt chokladen i pyttesmå bitar och lägg en bit på varje kaka. Strö över kokos när chokladen har smält och låt stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0